gasten online
Inloggen/lid worden

Hoe sterk is jouw vangnet bij arbeidsongeschiktheid?

24 mei 2018

Als ondernemer kun je geen dag worden gemist. Zo voelen de meeste ondernemers dat in elk geval. Dus blijf je hooguit een of twee dagen thuis bij een fikse verkoudheid of griep. Waarschijnlijk zit je nu instemmend te knikken. Ben je werkelijk zo onmisbaar? Wat gebeurt er dan met jouw bedrijf als jij door ziekte een lange tijd niet kunt werken?

Ondernemen is risico’s nemen

Maar de grenzen bepaal je zelf. Iedere zzp'er zal dit beamen. Want risico's horen erbij, maar ze mogen jouw bedrijfscontinuïteit niet in de weg staan. Kun jij wel een poosje thuisblijven, omdat je iemand kunt inschakelen om de noodzakelijkste werkzaamheden van je over te nemen? Of lopen jouw klanten direct naar een ander als jij hun opdrachten niet dezelfde week nog kunt verwerken?

 

Weet wat arbeidsongeschiktheid voor jou betekent

Heb je een gezin en ben jij grotendeels verantwoordelijk voor jullie inkomen? Weet jij dan precies hoe jullie er financieel voor staan als jij arbeidsongeschikt raakt? Hoe lang kunnen jullie zonder jouw inkomen? En weet jij welke maatregelen je kunt nemen om een eventueel tekort te overbruggen? Of heb je daarvoor onvoldoende inzicht in je persoonlijke situatie en de mogelijkheden?

 

Arbeidsongeschiktheid-tool: in drie 3 stappen meer inzicht

De Arbeidsongeschiktheid-tool van Interpolis geeft je het inzicht dat je nodig hebt om een weloverwogen keuze te maken. In drie kleine stappen zie je hoe hoog jouw risico op arbeidsongeschiktheid is. En krijg je inzicht in de gevolgen van arbeidsongeschiktheid in jouw specifieke situatie. Daarnaast krijg je tips om arbeidsongeschiktheid te voorkomen en uitleg over maatregelen die je nu al kunt nemen om een eventueel financieel gat te vullen en zo je bedrijfscontinuïteit te waarborgen.

Terug naar overzicht

Sjak van Nieuwkuijk

Sjak is risico- en preventie expert bij Interpolis. Al 30 jaar werkt hij bij Interpolis waarvan de eerste helft als bouwkundig schade-expert. Sinds Interpolis zijn strategie heeft veranderd en zich focust op het voorkomen en beperken van risico’s, helpt hij dagelijks ondernemers om hun bedrijfsrisico’s in beeld te brengen en gepaste preventiemaatregelen te nemen.

Voor meer informatie over risico-inzicht en preventie neem een kijkje op onze speciale starterspagina of neem contact met ons op via preventiedesk@interpolis.nl

Volg Interpolis ook op Twitter en LinkedIn

 


   
ikwordhorecaondernemer.nl is een initiatief van ikwordzzper.nl.

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Om een bestand te kunnen downloaden, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf hier!
Log in om je download te openen
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download per mail toegestuurd te krijgen.