gasten online
Inloggen/lid worden

Keukenapparatuur, welke apparatuur moet je kiezen? En waar let je op?

25 mei 2018

De menukaart is grotendeels klaar, je weet hoe de zaak er uit moet komen te zien. Maar essentieel voor je zaak is de inrichting, dus je moet op pad. Meubels uitzoeken, kleurstalen, behang en nog veel meer van dit alles. Waarschijnlijk werk je met iemand samen die de voorkant van de zaak mee vorm geeft. We zijn tenslotte niet allemaal binnenhuisarchitect. Maar niet alleen de “front of the house” moet er goed uitzien, “the back of the house”, ofwel de keuken, vraagt ook om de nodige aandacht. Op naar de keukenboer, want die zal het wel weten.

Factoren die je keukeninrichting beïnvloeden

Een paar gaspitten, een oven en een koelkast, dat moet het wel doen. Helaas, zo eenvoudig kom je er niet vanaf met een keuken. Meerdere factoren zijn van invloed op de juiste keukenapparatuur. Ga je met koks werken? Of deels met goede keukenmedewerkers? Ga je veel zelf maken of producten goed inkopen?

Wil je eigen brood gaan bakken? Dan moet je op zoek naar een goede oven. Of staan er verschillende hamburgers op je kaart? Dan is het belangrijk na te denken over de manier van garen, grillen, bakken of in een rookoven, dit bepaald wat je nodig hebt. Maar misschien nog wel de belangrijkste factor, het aantal gasten wat je per dag gaat verwachten. Dus hoeveel couverts je aan kan in je keuken.

 

Een goed advies is wenselijk

In apparatuur is er veel keuze. Kwaliteit kost geld, maar met kwalitatief apparatuur moet je je geld verdienen. Tenslotte is de keuken een essentieel onderdeel van de zaak. Laat je op dit gebied goed informeren door de keukenboer. Geef duidelijk aan wat je doel en concept is van je zaak. Met wat voor personeel je gaat werken, hoe je kaart eruit komt te zien en of je zelf veel van de mise-en-place gaat doen of slim inkoopt. Afhankelijk van deze factoren kan er een passend advies worden gegeven. Lades of deurtjes voor je koelwerkbanken? Grote combi oven of twee kleinere voor optimale flexibiliteit? Hoeveel meter werkbank is er nodig? Wat voor vaatwasser wil je hebben? Je denkt er misschien niet direct over na, maar het kan allemaal bepalend zijn voor je service.

 

Niet over een nacht ijs

Wanneer je ervaring hebt in de keuken is het vaak eenvoudiger om een keuze te maken. Vaak is negatieve ervaring een goed uitgangspunt voor hoe je het níet wilt. Mijn advies is om je op meerdere momenten te laten adviseren. Ga eens wat demo’s volgen bij goede leveranciers. Vaak staan daar koks met veel ervaring die je in de keuze goed kunnen helpen.
Het belang bij goede demochefs ligt niet alleen bij verkopen, maar ze willen ook hun kennis met je delen. Een keuken moet namelijk jaren mee kunnen. Goed advies is in deze goud waard, laat adviseurs meedenken over je menukaart en de combinatie van juiste apparatuur. Hierdoor kun je jaren plezier hebben van je keuken!

Veel plezier met het uitzoeken van je keuken.

Terug naar overzicht

Miranda Klomp

Miranda Klomp is opgeleid als kok en heeft jarenlang bij mooie zaken gewerkt als freelance kok.

Tijdens deze periodes heeft zij veel gezien op het gebied van food in de meest brede zin van het woord. Samen met haar partner runde zij een 3-tal horecazaken en was werkzaam voor een bedrijf in professioneel keukenapparatuur.

Met een volle rugzak aan ervaring en kennis leeft zij zich momenteel in, in de wensen van ondernemers en werknemers, als interim keukenmanager.


Meer blogs van Miranda Klomp

23 maart 2018

Hoe krijg je de juiste mensen op de juiste plek in je zaak?

23 maart 2018

Meer efficiëntie door juiste routing

1 mei 2018

Welke koers ga je varen als horecaondernemer?


   
ikwordhorecaondernemer.nl is een initiatief van ikwordzzper.nl.

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Om een bestand te kunnen downloaden, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf hier!
Log in om je download te openen
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download per mail toegestuurd te krijgen.