Error loading Partial View script (file: ~/Views/MacroPartials/Ikwordzzper/Global/HeaderIWZ.cshtml)

Laat je inspireren en ontdek de Take Away verpakkingentrends van 2021

30 september 2021

Afhaalmaaltijden zijn populairder dan ooit en steeds meer horecazaken spelen in op deze behoefte van de markt. Noodgedwongen werden er veel afhaalmogelijkheden gecreëerd tijdens de lockdown, maar de doelgroep blijft ook na deze periode de bestelknop intensief gebruiken om eten af te halen of te laten bezorgen. Het gemak om niet te koken, lekker te eten en de restaurantbeleving thuis te ervaren vormen enkele argumenten om regelmatig te bestellen. De verpakking speelt een belangrijke rol in het afhaal- en bezorgproces, sterker nog; de verpakking is onmisbaar! De take away verpakkingentrends zetten we daarom graag voor je op een rij.

Zoveel meer dan een verpakking

De verpakking van afhaalmaaltijden heeft verschillende functies. De verpakking houdt de maaltijd langer vers en kan het eten ook bescherming bieden zodat je de maaltijd kunt afhalen / bezorgen. Ook vormt de verpakking het visitekaartje van jouw horecazaak; het is belangrijk dat de uitstraling van de verpakking aansluit bij de huisstijl om de continuïteit van de communicatie te waarborgen. Ook zorgt het voor een stukje herkenning voor de klant en je kunt er informatie en inspiratie op plaatsen die past bij de boodschap die je wil overbrengen. Denk aan het communiceren van de social media kanalen inclusief pakkende hashtag zodat je de klant aan je kunt (ver)binden. Of je deelt jouw missie, een leuke challenge of een kunstzinnig en authentiek ontwerp. De verpakking maakt bovendien de eerste indruk van de maaltijd compleet; het mag een smaakvol geheel vormen waarbij de maaltijd de verwachtingen van de klant overtreft.

Take Away verpakkingentrends op een rij

Met de eerste trend gaan we meteen terug naar de basics, want we zien steeds meer minimalistische verpakkingen. Deze trend heeft als voordeel dat je productinformatie en je boodschap helder kunt communiceren en de consument niet langer wordt afgeleid door schreeuwende kleuren, printjes en teksten die vooral ruis veroorzaken. Het eenvoudige ontwerp maakt de maaltijd extra aantrekkelijk! Kies je voor een minimalistische look dan val je op. Levensmiddelverpakkingen met een uniek ontwerp blijven langer top of mind van de klant en ze dragen bij aan de zichtbaarheid van het merk.

De overstap naar transparante verpakkingen wordt steeds vaker gemaakt én met succes! Deze verpakkingen stralen letterlijk transparantie uit zodat je als consument weet waar je aan toe bent. Het product staat dankzij het transparante verpakkingsontwerp centraal, denk aan een smoothie in een flesje waarbij je als klant de kleur kunt bewonderen. De consument waardeert bijvoorbeeld duurzame keuzes die in de keten worden gemaakt en die kun je als horecazaak op een transparante manier overbrengen. Daar vallen onder andere logistieke processen onder, maar ook de duurzame inkoopkansen en het duurzaam verpakken van de take away om verspilling van materialen tegen te gaan. Met elkaar maken we het verschil!

En we gaan nog even terug in de tijd, want vintage verpakkingen zijn weer helemaal in. We kijken nostalgisch terug op bepaalde periodes waardoor specifieke herinneringen bovenkomen. Bij het vermarkten van een product of dienst draait het meer dan ooit om beleving en de vintage uitstraling roept meteen gevoelens op. Vintage mag dan wel oud zijn, maar het is hipper dan ooit!

Welke trend wil je meteen verwerken in de levensmiddelenverpakkingen?

Terug naar overzicht

Danielle de Jong

Danielle de Jong is afgestudeerd in marketing en communicatie wetenschappen en werkt een aantal jaren als freelance copywriter. Ze schrijft met veel plezier en passie teksten voor ondernemers uit o.a. de horecabranche. Danielle interesseert zich voor de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van ondernemen, vormgeving en design.


   
ikwordhorecaondernemer.nl is een initiatief van Martijn Pennekamp.

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Om een bestand te kunnen downloaden, moet je ingelogd zijn. Login of registreer (Txt_DownloadIntrotekst)
Log in intro tekst (Txt_DownloadLoginIntrotekst)
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download per mail toegestuurd te krijgen.