Dossier: starten als horecaondernemer

Wil jij succesvol met je eigen cateringbedrijf, hotel, restaurant, kroeg, lunchroom, brasserie of café beginnen? In dit dossier lees je een verzameling van handige artikelen zodat je precies weet hoe je zo succesvol mogelijk van start gaat als zelfstandig ondernemer in de horeca! 

Welke vergunningen heb ik nodig als horecaondernemer?

Als jij begint als horecaondernemer, moet je rekening houden met de diverse vergunningen die jij nodig hebt als zzp'er in de horeca. In dit kennisartikel lees je op een rij welke vergunningen er allemaal zijn in de horeca.

Meer informatie

Welke rechtsvormen kan ik kiezen als horecaondernemer?

Zodra je bent begonnen met de voorbereidingen om te beginnen als horecaondernemer, komen de rechtsvormen in beeld. Bij het inschrijven van jouw bedrijf bij de Kamer van Koophandel moet je immers aangeven of je een eenmanszaak of bijvoorbeeld een bv start. In dit kennisartikel zetten we de voordelen en nadelen van de eenmanszaak, bv, vof en coöperatie voor je op een rijtje.

Meer informatie

Hoe financier ik mijn horecaonderneming?

Een horecabedrijf is niet zomaar betaald: het kan aardig in de kosten lopen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan een verbouwing, apparatuur, inventaris en alle andere zaken. Tenzij je zelf veel kapitaal hebt, red je het bijna niet zonder financiering. In dit artikel lees je welke financieringsmogelijkheden er zijn voor jouw horecabedrijf! Ook lees je een aantal handige tips.

Meer informatie

Stappenplan: starten als horecaondernemer

Als je wilt starten als zzp’er in de horeca zijn er een aantal stappen die je moet ondernemen. In dit artikel vind je de stappen die je grofweg moet nemen als je gaat beginnen als ondernemer in de horeca.

Meer informatie

Downloads

Download op pagina tekst (Txt_DownloadOpPaginaTekst)

Cijfers en trends 

ABN AMRO | Prognose 2020/2021

Cijfers en trends 

Rabobank | Branche-informatie eetgelegenheden

Bekijk alle downloads

   
ikwordhorecaondernemer.nl is een initiatief van Martijn Pennekamp.

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Om een bestand te kunnen downloaden, moet je ingelogd zijn. Login of registreer (Txt_DownloadIntrotekst)
Log in intro tekst (Txt_DownloadLoginIntrotekst)
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download per mail toegestuurd te krijgen.