Error loading Partial View script (file: ~/Views/MacroPartials/Ikwordzzper/Global/HeaderIWZ.cshtml)

Hoe kies je de juiste groothandel?

Binnen de horeca is de inkoop van food en non-food een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering. Het kiezen van de juiste groothandel is, zeker voor de startende ondernemer, dan ook één van de belangrijkste zaken. Hieronder tref je de informatie die je moet weten om de juiste groothandel te kunnen kiezen.

Meer dan alleen de prijs

Het is belangrijk om kritisch te zijn op je inkopen. Door efficiënt om te gaan met je inkoopproces kun je veel geld besparen. Niet alleen prijs is belangrijk bij inkopen maar vooral ook vertrouwen is essentieel. Als ondernemer in de horeca ben je heel druk, je inkoop moet in de basis dus goed geregeld zijn. Prijs is dus niet de belangrijkste drijfveer om een geschikte groothandel te vinden. Natuurlijk is het wel belangrijk om hier kritisch op te zijn, maar het is bijvoorbeeld net zo belangrijk hoe makkelijk en snel je je contactpersoon kunt spreken. In de horeca is niet alles te voorspellen en een groothandel kan hier wel op het juiste moment net het verschil maken. Het totaalplaatje is dus heel belangrijk. Horeca staat voor gastvrijheid en service, dat moet je groothandel ook uitstralen. Vandaag vragen is vandaag regelen!

 

Inspireren

Voor horecaondernemingen is het belangrijk dat zij blijven vernieuwen en steeds opnieuw in de doelgroep verplaatsen. Waar heeft jouw klant behoefte aan? Klanten komen te voet en gaan te paard is een bekend gezegde in ons land. Dat is ook echt zo en dus heel belangrijk om te realiseren. Voor een horecaondernemer is het daarom heel belangrijk om zich te laten inspireren. Alleen dan ben je in staat om te blijven vernieuwen. Een van deze inspiratiebronnen is de groothandel. Naast het totaalpakket van aardappelen, groente en fruit, vlees en soms ook keukenapparatuur wil je worden geïnspireerd. Workshops en cursussen die de groothandel organiseert kunnen heel inspirerend zijn en zijn ook goed voor de teambuilding. Het is dus heel fijn als een groothandel wat extra’s biedt.

 

Online bestellen of naar de winkel

Er zijn verschillende mogelijkheden om je producten uit te kiezen. Dit kan bijvoorbeeld online of bij de groothandel zelf. Het is belangrijk om goed na te denken over hoe je je levering wilt organiseren. Welke spullen haal je zelf en welke spullen laat je liever leveren. Bij levering is het essentieel dat alle bestelde producten werkelijk geleverd worden. Het mag niet voorkomen dat de kok bepaalde ingrediënten mist als hij een gerecht gaat klaarmaken. Het beste is om te werken met een systeem die gekoppeld is met die van de groothandel. Dit geeft het minste kans op fouten! Ook heel belangrijk is dat je bij de groothandel de mogelijkheid hebt om de producten te kunnen proeven en te ruiken, vooral chefs vinden dit erg belangrijk!


Tot slot 8 tips bij het kiezen van de juiste groothandel:

1.    Persoonlijk contact
2.    Assortiment
3.    Extra services (workshops, inspiratiesessie)
4.    Sparingspartner / bedrijfsadvies
5.    Online bestellen
6.    Korte lijnen
7.    Duidelijke communicatie
8.    Lokale en “eigen” producten


Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met horecaondernemer Ed Ligthert
van Eetcafé de Hoofdwacht.


   
ikwordhorecaondernemer.nl is een initiatief van Martijn Pennekamp.

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Om een bestand te kunnen downloaden, moet je ingelogd zijn. Login of registreer (Txt_DownloadIntrotekst)
Log in intro tekst (Txt_DownloadLoginIntrotekst)
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download per mail toegestuurd te krijgen.