Tips en tricks voor het onderhoud van je keuken

Het maakt niet uit hoe duur of goedkoop de keukenapparatuur is die je gebruikt. Goed onderhoud is belangrijk! In dit artikel lees je tips en tricks voor een goed onderhouden keuken.

TIP 1

Om een langere levensduur van je koeling te garanderen, is het uiterst belangrijk de condensor met regelmaat te controleren op stof. Ophoping van stof kan namelijk leiden tot een mindere werking van de condensor of zelfs brandgevaar.

 

TIP 2

Een onderhoudscontract afsluiten voor apparatuur is een slimme zet; je voorkomt zo namelijk onnodige storingen. Daarnaast zorgt een onderhoudscontract voor al je apparaten ervoor dat de continuïteit binnen je bedrijf gewaarborgd blijft.

 

TIP 3

Bij temperaturen boven 50˚C ontstaat er snel kalkaanslag. Dit zorgt niet alleen voor schade, bij 1 mm kalkaanslag verbruikt een elektrisch toestel ca. 10% meer energie. Regelmatig ontkalken levert veel voordeel.

 

TIP 4

Voor een langere levensduur van de motor of een schoon afzuigsysteem is het van belang om afzuigfilters goed schoon te houden. Dit is ook essentieel om de brandveiligheid te waarborgen.

 

TIP 5

Koel- en vriesapparatuur moet natuurlijk zo lang mogelijk mee. Bewaar om die reden geen voorwerpen bovenop de koeling. Zo houd je de luchtuitlaten vrij en zijn ze gemakkelijk schoon te houden.

 

TIP 6

Deurrubbers zijn een ontzettend belangrijk onderdeel van uw koel- en vriesapparatuur. Voorkom dat de rubbers vergaan of inscheuren door ze regelmatig te reinigen. Schone rubbers dragen bij aan een goede hygiëne van apparatuur.

 

TIP 7

Controleer je magnetron altijd op stof. Ophopingen van stof in de luchtinlaatroosters kan de werking van de roosters tenietdoen en leiden tot een minder functionerende magnetron.

 

TIP 8

Wil je reparatiekosten en zeepverbruik van je vaatwasser zo klein mogelijk houden? Installeer dan een waterontharder voor je vaatwasser. Vergeet ook niet regelmatig de waterontharder te controleren op zout. Vul dit indien nodig aan tot de juiste hoeveelheid.

 

TIP 9

Een opzetvitrine is niet hetzelfde als een bewaarkoeling. Om deze reden is het belangrijk de opzetvitrine aan het einde van de dag uit te schakelen. Eventuele producten dient je dan uit je opzetvitrine, terug in de koeling te plaatsen.

Heb je vragen over dit onderwerp of wil je advies?


   
ikwordhorecaondernemer.nl is een initiatief van Martijn Pennekamp.

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Om een bestand te kunnen downloaden, moet je ingelogd zijn. Login of registreer (Txt_DownloadIntrotekst)
Log in intro tekst (Txt_DownloadLoginIntrotekst)
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download per mail toegestuurd te krijgen.