gasten online
Inloggen/lid worden
Ik wil starten
(stappenplan)

Een Buma Sena licentie aanvragen als horeca ondernemer

Als horecaondernemer heb je te maken met allerhande regels en wetten. Een regeling die erg belangrijk is in jouw café, restaurant, lunchroom, cafetaria of andere horecagelegenheid, is het regelen van een Buma/Sena licentie. In dit kennisartikel lees je wat dit exact is.

Zo regel je een licentie voor Buma en Sena als horecaondernemer

Muziek draaien in jouw horecagelegenheid

Met een Buma/Sena licentie kun jij muziek afspelen in jouw restaurant, snackbar, lunchroom, broodjeszaak of welke horecagelegenheid je dan ook hebt.

Wat is het verschil tussen Buma en Sena?

Buma regelt het auteursrecht voor de componist, tekstschrijver en uitgever als diens muziek wordt afgedraaid in het openbaar. Sena regelt het recht voor vergoedingen voor muzikanten en/of producenten als diens muziek wordt afgespeeld in het openbaar.

Hoe duur is een Buma Sena licentie als horeca ondernemer?

Een licentie voor het draaien van muziek in jouw horecagelegenheid kun je regelen via mijnlicentie.nl. Hoeveel je voor zo’n licentie betaalt, hangt af van waar de muziek wordt afgespeeld bijvoorbeeld en hoe vaak. Via deze link kun je een berekening maken voor jouw persoonlijke situatie.

TIP gebruik bij stap 4 in de berekening de toetsencombinatie SHIFT/CTRL/1 om een uitsplitsing van de kosten op het scherm zichtbaar te maken

VOORBEELD

Stel: je hebt een lunchroom, cafetaria, restaurant of café waar je muziek wilt laten afspelen op de achtergrond. Dit wil je continu laten afspelen. De ruimte waarin je de muziek wilt laten horen is 80 vierkante meter groot en de muziek klinkt per januari 2019. Dan zijn de jaarlijkse kosten voor de licentie (van januari 2019 tot januari 2020) zo’n € 940, uitgesplitst:

LET OP De licentiekosten zijn afhankelijk van:

  • Wat voor soort organisatie je hebt (horeca, kantoorruimte, winkel of werkruimte);
  • Laat je de muziek doorlopend of in een bepaalde periode afspelen?
  • Laat je de muziek op de achtergrond afspelen of is het dansmuziek?
  • Laat je de muziek in één of meerdere ruimtes afspelen?

Bereken het zelf via mijnlicentie.nl.

Heb je vragen over dit onderwerp of wil je advies?


   
ikwordhorecaondernemer.nl is een initiatief van ikwordzzper.nl.

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Om een bestand te kunnen downloaden, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf hier!
Log in om je download te openen
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download per mail toegestuurd te krijgen.