gasten online
Inloggen/lid worden
Ik wil starten
(stappenplan)

Bijna 5000 nieuwe horecazaken hebben deuren geopend sinds de coronacrisis

23 oktober 2020

Vanaf het begin van de coronacrisis in maart tot en met september zijn er ongeveer 4700 nieuwe horecazaken geopend in Nederland. Dat meldt nieuwszender BNR na een navraag bij de Kamer van Koophandel.

Vorig jaar werden in dezelfde periode meer nieuwe zaken geopend, maar vooral in de zomer was er nauwelijks een verschil. In die periode waren de coronamaatregelen versoepeld en waren restaurants en cafés gewoon open.

Huur gezakt

Robèr Willemsen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) zegt tegen BNR dat veel van de ondernemers al ver voor de uitbraak van het coronavirus waren begonnen met de voorbereidingen. 'Je besluit niet nu om volgende maand een horecazaak te beginnen, dat kost tijd. Veel plannen zijn al afgelopen jaar gemaakt.” Daarnaast kan het meespelen dat de huur van veel mooie locaties is gezakt door de crisis,' aldus Willemsen.

KHN waarschuwt al sinds het begin van de coronacrisis dat veel bedrijven failliet dreigen te gaan. Zeker na de tweede sluiting van de horeca om het aantal coronabesmettingen terug te dringen.

ANP

Terug naar overzicht


   
ikwordhorecaondernemer.nl is een initiatief van ikwordzzper.nl.

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Om een bestand te kunnen downloaden, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf hier!
Log in om je download te openen
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download per mail toegestuurd te krijgen.