gasten online
Inloggen/lid worden
Ik wil starten
(stappenplan)

Hotelovernachting wint in populariteit van Airbnb

28 augustus 2018

Een hotelovernachting is onder Nederlanders nog altijd populairder dan een slaapplaats via Airbnb. Hoe dit komt? Onderzoeksbureau Motivaction deed onderzoek naar de verschillen en de populariteit tussen Hotel en airbnb.

Meer dan de helft van de Nederlanders (53%) heeft in de afgelopen twee jaar een hotel geboekt, daarvan geeft 51% aan dat een hotel de voorkeur heeft. De gereduceerde prijs die je bij een langer verblijf in een hotel vaak krijgt is een van de redenen dat we liever een hotel boeken. Ook een snelle internetverbinding is een belangrijk motief. Een hotel geeft ons een gevoel van luxe. Bij een Airbnb weet je niet altijd wat je kunt verwachten zegt bijna de helft van de ondervraagde personen.

 

Hotel ook voorkeur onder jongeren

50% van de millennials slaapt liever in een hotel. Slechts 9% geeft de voorkeur aan Airbnb. Van de oudere generatie kiest 53% voor een hotel en heeft slechts 3% de voorkeur voor een Airbnb overnachting.

 

Airbnb liefhebber naar hotel

We gaan met zijn allen steeds vaker op vakantie, een weekendje weg of een nachtje buiten de deur slapen. Er komen steeds meer accommodaties bij en het aanbod op Airbnb neemt toe. De volgende punten helpen je om toch die Airbnb liefhebber naar jouw hotel te krijgen, zorg voor:

  •  Een app waarmee de communicatie met het hotel geregeld is
  •  Een duurzaam hotel beleid
  •  Een goede werkplek
  •  Een mooie lobby met drankjes

 

Voor het online onderzoek is gebruikgemaakt van het StemPunt-panel van Motivaction met meer dan 60.000 leden. De netto steekproef is N=1.140, waarbij de doelgroep representatief is voor de Nederlandse bevolking van 15 tot en met 70 jaar. Het veldwerk is uitgevoerd van 16-07-2018 t/m 19-07-2018.

Bron: Motivaction.nl

Terug naar overzicht


   
ikwordhorecaondernemer.nl is een initiatief van ikwordzzper.nl.

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Om een bestand te kunnen downloaden, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf hier!
Log in om je download te openen
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download per mail toegestuurd te krijgen.