gasten online
Inloggen/lid worden
Ik wil starten
(stappenplan)

Kabinet wil toe naar rookverbod op terras

1 juni 2018

Blokhuis wil toe naar een rookverbod op terrassen. Hij denkt "dat het wijs zou zijn als dat er komt".

Terrassen

Het is vandaag Wereld Niet Roken Dag. De staatssecretaris vertelde op de radio hoe het gaat met de onderhandelingen over zijn Preventie Akkoord voor de gezondheid waarover hij onderhandelt met onder meer zorgaanbieders, verzekeraars, gemeenten, sportclubs en horecabedrijven. Het akkoord, dat bijvoorbeeld ook gaat over de bestrijding van overgewicht, zal na de zomer klaar zijn.


Er zal zeker in komen te staan dat sigaretten duurder worden en dat er minder verkooppunten komen. "Beide zaken zullen een prominente plek krijgen", zegt Blokhuis. Blokhuis wil ook toe naar een rookverbod op terrassen. Hij denkt "dat het wijs zou zijn als dat er komt". Hij wijst erop dat in de Verenigde Staten verboden is om op zeven meter van de gevel van een gebouw te roken en zegt dat er in vergelijking met dat land nog een wereld te winnen is.
Overigens is er in de VS geen federaal rookverbod; de rookregels worden daar per staat geregeld.Er zijn ook plekken in Amerika waar helemaal geen anti-rookregels zijn.
 
bron: NOS

Terug naar overzicht


   
ikwordhorecaondernemer.nl is een initiatief van ikwordzzper.nl.

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Om een bestand te kunnen downloaden, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf hier!
Log in om je download te openen
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download per mail toegestuurd te krijgen.