gasten online
Inloggen/lid worden
Ik wil starten
(stappenplan)

Overheid hoeft coronamaatregelen in de horeca niet te versoepelen

24 augustus 2020

De Nederlandse overheid hoeft de coronamaatregelen in de horeca niet te versoepelen. Dat is de uitspraak van de rechter in het kort geding dat brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN) had aangespannen.

 

Volgens KHN zijn de maatregelen die gelden in de horeca veel strenger dan noodzakelijk zijn en daarom wilde branche zo snel mogelijk versoepelingen. In het kort geding eiste de vereniging onder andere dat in horecazaken de afstandsregel geschrapt zou worden voor groepen tot en met negen personen, zowel binnen als buiten.

Daarnaast eiste de ondernemersclub dat de overheid met “objectieve criteria” zou komen op basis waarvan versoepelingen voor de horeca in de toekomst zouden plaatsvinden. De rechter veegde de eisen van KHN echter van tafel.

Lees ook: KHN start kort geding tegen de staat voor versoepelen coronamaatregelen

Blijven praten

De brancheorganisatie is teleurgesteld. “Dit vonnis is een klap in het gezicht van veel horecaondernemers en slecht nieuws voor de sector, omdat er dus nog steeds geen perspectief is”, zegt voorzitter Robèr Willemsen.

KHN wil met de overheid blijven praten over mogelijke versoepelingen van de coronamaatregelen. “Daarnaast blijven we strijden voor een beter financieel steunpakket”, aldus Willemsen.

Het kort geding diende eerst op 23 juli, maar tijdens de zitting werd besloten dat de partijen weer in gesprek zouden gaan. Later heeft KHN de rechter toch om een uitspraak gevraagd. De motivering van de uitspraak volgt uiterlijk op 11 september.

Bron: ANP

Terug naar overzicht


   
ikwordhorecaondernemer.nl is een initiatief van ikwordzzper.nl.

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Om een bestand te kunnen downloaden, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf hier!
Log in om je download te openen
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download per mail toegestuurd te krijgen.