gasten online
Inloggen/lid worden

Stabiel aantal faillissementen in de horeca

10 augustus 2017

Het aantal faillissementen in de horeca stabiliseert. In het eerste half jaar van 2017 was het aantal faillissementen stabiel ten opzichte van dezelfde periode in 2016 en 2015. Op langere termijn is een daling in het aantal faillissementen te zien. Dat meldt ABN AMRO. 

De omzet in de horeca neemt flink toe. Het stabiele aantal faillissementen is onder andere te verklaren doordat er steeds meer nieuwe horecabedrijven ontstaan, waardoor het aantal faillissementen automatisch ook hoger ligt. 

 

Daling faillissementsgraad

ABN AMRO weet te melden dan van de 1.000 bedrijven er nu 5,3 failliet gaan. In 2013 lag dit aantal nog op 9,2. Overigens gaan er in de horeca wel meer ondernemingen failliet dan in andere sectoren. Voor dit jaar wordt verwacht dat er ongeveer 290 faillissementen in de horeca plaatsvinden - wat een lichte daling zou betekenen.

Bron: ABN AMRO. 

Terug naar overzicht

Download gratis:

Cijfers en trends 

ABN AMRO | Prognose 2018/2019

Bekijk alle downloads

   
ikwordhorecaondernemer.nl is een initiatief van ikwordzzper.nl.

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Om een bestand te kunnen downloaden, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf hier!
Log in om je download te openen
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download per mail toegestuurd te krijgen.