gasten online
Inloggen/lid worden
Ik wil starten
(stappenplan)

Winkels en horeca moeten toegankelijker worden voor mensen met beperking

2 juli 2018
Ondernemers in onder meer de horeca en detailhandel willen hun bedrijven beter toegankelijk maken voor mensen met een beperking.

MKB Toegankelijk

Eind 2019 moeten 50.000 ondernemers aan de slag zijn gegaan met manieren om drempels in hun bedrijf weg te nemen, zo is donderdag bekendgemaakt door MKB-Nederland, VNO-NCW, het ministerie van Volksgezondheid, Wetenschap en Sport (VWS) en de Alliantie VN-verdrag Handicap.

In Nederland zijn zo'n twee miljoen mensen met een handicap, oftewel 15 procent van de bevolking. Een landelijk programma, MKB Toegankelijk, helpt brancheorganisaties actieplannen op te stellen die binnen hun sectoren gebruikt kunnen worden.

MKB-Nederland organiseert de komende tijd samen met gemeenten en ondernemersverenigingen pilots in winkel- en horecagebieden. Mysteryguests gaan inventariseren hoe de toegankelijkheid verbeterd kan worden.

"Het mkb heeft een sleutelrol als het gaat om het toegankelijk maken van horeca, winkels en evenementen", zegt Illya Soffer van de Alliantie VN-verdrag.

 

Kleine aanpassingen

Volgens Soffer zijn grote investeringen niet altijd nodig en kunnen kleine aanpassingen voor veel verbetering zorgen. Zo kunnen goede verlichting, een aanpassing van de hoogte van de toonbank, lage drempels en behulpzame medewerkers al een groot verschil maken.

De plannen van de ondernemersorganisaties zijn een uitwerking van het kabinetsprogramma Onbeperkt Meedoen, dat minister Hugo de Jonge van VWS donderdag naar de Tweede Kamer stuurt.

Bron: nu.nl

Terug naar overzicht


   
ikwordhorecaondernemer.nl is een initiatief van ikwordzzper.nl.

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Om een bestand te kunnen downloaden, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf hier!
Log in om je download te openen
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download per mail toegestuurd te krijgen.