Error loading Partial View script (file: ~/Views/MacroPartials/Ikwordzzper/Global/HeaderIWZ.cshtml)

Netwerken

Als horecaondernemer ben je sociaal ingesteld. Je hele netwerk bestaat immers uit gasten of potentiële gasten. En dat wil je natuurlijk graag zo houden. Sta klaar voor je gasten, houd ze op de hoogte van het laatste nieuws, betrek je netwerk bij jouw horecaonderneming.

Bij de start van een nieuwe horecaonderneming heb je vaak al een aardig netwerk, maar hoe onderhoud je de relatie met je gasten, en hoe breidt je je netwerk uit?

 

Regionale netwerken

Overweeg je aan te sluiten bij regionale netwerkorganisaties: je gezicht laten zien werkt! Voor een overzicht van lokale netwerkbijeenkomsten en netwerkorganisaties kun je een bezoek brengen aan www.NetwerkgidsNederland.nl

 

Netwerken met social media

In onze kennisbank vind je artikelen over de meest gangbare social mediakanalen. We gaan daar dieper in op onderstaande netwerken. Je kunt ook e-books vinden in onze download database. Hieronder een korte opsomming van de meest gebruikte social mediakanalen en wat de toegevoegde waarde kan zijn voor jouw netwerk.

 

Facebook

Je kunt een account aanmaken op Facebook, dé manier om je privé- en zakelijke netwerk te promoten. Voor jouw bedrijf kun je een eigen fanpage aanmaken. Bedenk wel dat jouw Facebook-vrienden niet zitten te wachten op spam van jouw onderneming. Zorg dus voor een goede scheiding tussen privé-berichten op een persoonlijke pagina en zakelijke berichten op een subpagina voor jouw bedrijf.

LinkedIn

Een 100% gevuld profiel op LinkedIn is een must voor iedere ondernemer. Laat aan de rest van Nederland zien, wie je bent, wat je doet en waar je goed in bent. In onze kennisbank staat een interessant artikel over LinkedIn met een link naar een gratis e-book. Klik op onderstaande LinkedIn-button voor een voorbeeld van een 100% LinkedIn-profiel van Martijn Pennekamp, de oprichter van dit platform:

Twitter

Twitter is dé manier om jezelf of je bedrijf binnen jouw netwerk te promoten. In onze kennisbank staat een artikel met een gratis e-book. Benieuwd naar hoe een Twitter-profiel eruitziet? Bekijk Martijn Pennekamp zijn profiel maar eens en klik op de Twitter-button:

Kortom, legio mogelijkheden om jouw netwerk uit te breiden. Zoek personen in jouw branche en nodig ze uit om zo je netwerk te vergroten en word binnen deze community's lid van discussiegroepen om zo je netwerk te verbreden.

 

Volgende stap: Coaching/scholing

Je weet na het doen van deze ondernemerstest wat jouw sterke punten én jouw verbeterpunten zijn. Bekijk nu welke punten het succes van je bedrijf bepalen.

Bekijk de volgende stap in het stappenplan.

 

Vorige stap: (online) Marketing

Als je start met je horecaonderneming is het belangrijk om je naamsbekendheid te vergroten. Dat kun je doen op verschillende manieren: denk aan netwerken, social media gebruiken en je website op de juiste manier inzetten. Een andere effectieve manier is adverteren. Adverteren kan op meerdere manieren en kan zowel offline als online.

Bekijk de vorige stap in het stappenplan.

 

Downloads

Download op pagina tekst (Txt_DownloadOpPaginaTekst)

Whitepaper 

Social media is dé kans voor horecaondernemers

Whitepaper 

Succesvolle bedrijfspagina op Facebook

Bekijk alle downloads

Heb je vragen over dit onderwerp of wil je advies?


   
ikwordhorecaondernemer.nl is een initiatief van Martijn Pennekamp.

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Om een bestand te kunnen downloaden, moet je ingelogd zijn. Login of registreer (Txt_DownloadIntrotekst)
Log in intro tekst (Txt_DownloadLoginIntrotekst)
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download per mail toegestuurd te krijgen.