Error loading Partial View script (file: ~/Views/MacroPartials/Ikwordzzper/Global/HeaderIWZ.cshtml)

Kamer van Koophandel

De Kamer van Koophandel heeft drie belangrijke taken: advies geven aan (startende) ondernemers, registratie in het Handelsregister en het stimuleren van de regionale economie. Een inschrijving bij de Kamer van Koophandel is, voor alle ondernemingen, wettelijk verplicht sinds 1 juli 2008. Registratie in het handelsregister van de Kamer van Koophandel bevordert de rechtszekerheid bij het zakendoen.

Waarom inschrijven?

 

Voordat je jezelf gaat inschrijven moet je bepalen welke rechtsvorm past bij jouw onderneming. Strikt formeel kun je jouw onderneming pas een week voor je daadwerkelijk start inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Echter, indien je eerder een inschrijving nodig hebt voor bijvoorbeeld het openen van een rekening bij je bank, kun je jezelf inschrijven als onderneming die voorbereidingshandelingen treft om te starten. De Kamer van Koophandel kan wel van je verlangen dat je kunt aantonen dat je daadwerkelijk van plan bent te starten. Neem bijvoorbeeld jouw ondernemingsplan mee als je je eerder dan een week voor de daadwerkelijke start wilt inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Na inschrijving bij de Kamer van Koophandel kun je van start als ondernemer.

 

Wat kost het inschrijven?

Sinds februari 2014 betaal je eenmalig € 50,- voor een inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Er is geen verplichte jaarlijkse bijdrage na de inschrijving.

 

Toegevoegde waarde?!

Naast het bevorderen van de handel in het algemeen zorgt de Kamer van Koophandel ook voor educatie en workshops en organiseert de Kamer van Koophandel informatiedagen voor starters. Kijk maar eens op www.kvk.nl wat de Kamer van Koophandel voor jou te bieden heeft.

 

Online inschrijven

Schrijf je online in via deze link, na het invullen van de benodigde gegevens zal er een afspraak met jou gemaakt worden om de daadwerkelijke inschrijving te formaliseren.

 

Volgende stap: Belastingdienst

De Belastingdienst: leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker. Deze slogan wordt al jaren gebruikt door de Belastingdienst. Leuk is het niet om belasting te betalen, maar noodzakelijk is het wel. De Belastingdienst probeert het wel makkelijk voor je te maken. Vandaar dat je alle informatie over belastingen en het betalen hiervan sinds 2010 kunt vinden op www.belastingdienst.nl/ondernemers. Als horecaondernemer krijg je te maken met hoge en lage btw tarieven. Hieronder worden de belangrijkste zaken uitgelegd.

Bekijk de volgende stap in het stappenplan.

 

Vorige stap: Oriënteren bank

In de oriënterende fase zet je de basis voor jouw eigen onderneming. Alle adviezen die je krijgt, kun je gebruiken in je ondernemingsplan en in je overweging om te starten als horecaondernemer.

Bekijk de vorige stap in het stappenplan.

Downloads

Download op pagina tekst (Txt_DownloadOpPaginaTekst)

Belastingdienst 

Handboek ondernemen 2020

Bekijk alle downloads

Heb je vragen over dit onderwerp of wil je advies?


   
ikwordhorecaondernemer.nl is een initiatief van Martijn Pennekamp.

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Om een bestand te kunnen downloaden, moet je ingelogd zijn. Login of registreer (Txt_DownloadIntrotekst)
Log in intro tekst (Txt_DownloadLoginIntrotekst)
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download per mail toegestuurd te krijgen.