Error loading Partial View script (file: ~/Views/MacroPartials/Ikwordzzper/Global/HeaderIWZ.cshtml)

Leveranciers

De relatie tussen jouw horecabedrijf en leveranciers is erg belangrijk. Jij bent afhankelijk van de leveranciers. De intensiteit van de samenwerking hangt uiteraard af van het soort horecabedrijf dat je hebt. De één werkt als kleine zelfstandige, de andere heeft een wereldwijd werkveld. Inkoopbehoeften van beide voorbeelden zijn totaal verschillend. De kleine zelfstandige zal inkopen doen bij lokale groothandels en zelf aanbiedingen uitzoeken die voor hem interessant zijn. Voor grotere bedrijven is het efficiënter om groter in te kopen. Hoe groter en regelmatiger de afname is, hoe meer prijsafspraken men kan maken.

Welke leverancier past bij jouw onderneming?

Als horecaondernemer kun je zelf op zoek gaan naar de meest geschikte leveranciers. Je assortiment kun je op diverse manieren inkopen, een aantal voorbeelden worden genoemd.

 

 • Fabrikant of producent

  • Voorbeelden hiervan zijn brouwerijen die verkopen aan horeca-ondernemingen, bedrijfskleding, servies en glaswerk, versartikelen.

 

 • Groothandel

  • Een groothandel heeft kennis van de markt en koopt specifieke producten in. Ook zijn de inkopen grootschalig waardoor de prijzen gunstig zijn.

 

 • Commerciële samenwerkingsverbanden

  • Samenwerken met andere ondernemers om voordeliger in te kopen. Dit kan bijvoorbeeld als je hetzelfde marketingconcept hebt (franchise).

 

 • Vakbeurzen

  • Op beurzen kun je kennismaken met de nieuwste producten en meteen bestellingen plaatsen. Voorbeelden van een bekende beurs is de Horecava.

 

 • Tussenpersonen

  • In de horeca heb je verschillende tussenpersonen zoals makelaars in producten (koffie / tabak) en diensten (verzekeringen).
  • Zij bemiddelen voor opdrachtgevers bij de totstandkoming van overeenkomsten. Een agent helpt bijvoorbeeld bij de onderhandelingen met de brouwer.

 

 • Tussenhandel

  • Bij tussenhandel koop je zelf producten in bij een producent en verkoop je deze door aan een andere ondernemer. Een soort groothandel maar dan veel kleinschaliger.

 

Wees kritisch

Het is belangrijk om kritisch naar je eigen inkopen te kijken. Voordelig en efficiënt inkopen kan veel euro’s besparen op de langere termijn.

 

Volgende stap: Verzekeren

Als horecaondernemer word je niet meer beschermd door je werkgever. Alle randvoorwaarden dien je zelf te regelen. Daarbij horen ook je verzekeringen. Wat verzeker je wel? En wat verzeker je niet? Hieronder bespreken we de meest gangbare verzekeringen die jij als eigenaar van een horecazaak nodig hebt om veilig te kunnen starten. Laat je vooraf goed informeren en adviseren over welke verzekeringen je nodig hebt.

Bekijk de volgende stap in het stappenplan.

 

Vorige stap: Geldzaken

Als je start als ondernemer, is het belangrijk je betalingsverkeer op orde te hebben. Een goed inzicht in je inkomende en uitgaande betalingen is erg belangrijk. Naast het betalingsverkeer kan een bank nog veel meer voor je regelen, zoals verzekeringen en pensioenen.

Bekijk de vorige stap in het stappenplan.

Heb je vragen over dit onderwerp of wil je advies?


   
ikwordhorecaondernemer.nl is een initiatief van Martijn Pennekamp.

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Om een bestand te kunnen downloaden, moet je ingelogd zijn. Login of registreer (Txt_DownloadIntrotekst)
Log in intro tekst (Txt_DownloadLoginIntrotekst)
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download per mail toegestuurd te krijgen.