Error loading Partial View script (file: ~/Views/MacroPartials/Ikwordzzper/Global/HeaderIWZ.cshtml)

Oriënteren bank

In de oriënterende fase zet je de basis voor jouw eigen onderneming. Alle adviezen die je krijgt, kun je gebruiken in je ondernemingsplan en in je overweging om te starten als horecaondernemer. Om als ondernemer van start te gaan is het noodzakelijk om een bank te vinden die bij je past.

Waarom?

Veel banken hebben adviseurs in dienst die jou graag van advies voorzien. Zo hebben veel lokale banken een spreekuur speciaal voor (startende) ondernemers. Ga eens vrijblijvend met een adviseur van je eigen bank praten!

Ook je bankzaken zijn belangrijk om over na te denken. Vragen die je de bank kan stellen zijn bijvoorbeeld:

  • Moet ik een zakelijke rekening openen?
  • Is het mogelijk een financiering te krijgen?
  • Hoe ga ik het betalingsverkeer regelen?
  • Wat vindt de bank van mijn plannen?
  • Wat gebeurt er met mijn hypotheekmogelijkheden? (Kan ik als startende ondernemer een hypotheek krijgen?)

De adviseur van de bank weet ook vaak hoe het gaat in jouw branche en of jouw plan wel kans van slagen heeft. Gebruik de kennis van jouw bank om jezelf nog beter voor te bereiden op het ondernemerschap.

 

Volgende stap: Kamer van Koophandel

De Kamer van Koophandel heeft drie belangrijke taken: advies geven aan (startende) ondernemers, registratie in het Handelsregister en het stimuleren van de regionale economie. Een inschrijving bij de Kamer van Koophandel is, voor alle ondernemingen, wettelijk verplicht sinds 1 juli 2008. Registratie in het handelsregister van de Kamer van Koophandel bevordert de rechtszekerheid bij het zakendoen. Het is voor jou als zzp'er van belang te weten met wie je te maken heeft, wie bevoegd is, wie aansprakelijk is en of er misschien sprake van een faillissement is.

Bekijk de volgende stap in het stappenplan.

 

Vorige stap: Oriënteren boekhouder

Starten als horecaondernemer doe je niet alleen. Je kunt niet alles weten en hulp is belangrijk. Zo is het verstandig om jezelf voor te laten lichten door een boekhouder of accountant. Ga je zelf je administratie regelen of laat je dit doen? Vergelijk en bekijk de mogelijkheden.

Bekijk de vorige stap in het stappenplan.

Heb je vragen over dit onderwerp of wil je advies?


   
ikwordhorecaondernemer.nl is een initiatief van Martijn Pennekamp.

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Om een bestand te kunnen downloaden, moet je ingelogd zijn. Login of registreer (Txt_DownloadIntrotekst)
Log in intro tekst (Txt_DownloadLoginIntrotekst)
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download per mail toegestuurd te krijgen.