Error loading Partial View script (file: ~/Views/MacroPartials/Ikwordzzper/Global/HeaderIWZ.cshtml)

Oriënteren boekhouder

Starten als horecaondernemer doe je niet alleen. Je kunt niet alles weten en hulp is belangrijk. Zo is het verstandig om jezelf voor te laten inlichten door een boekhouder of accountant.

Waarom?

Als je in een loondienst- of uitkeringssituatie zit, dan weet je wat je netto op je rekening krijgt bijgeschreven. Als ondernemer zijn al je ontvangsten bruto en ervaring leert dat veel ondernemers geen idee hebben wat er onderaan de streep overblijft om van te leven. Een simpele regel: zet 50% van elke euro omzet opzij om de inkomstenbelasting en tegenvallers op te vangen. Elke situatie is natuurlijk anders en dat maakt het belangrijk om samen met een boekhouder/ accountant je financiële/ fiscale toekomst in beeld te brengen.

 

Bereken het zelf!

Wil je een idee krijgen van wat je netto gaat verdienen? We hebben een handige calculator ontwikkeld waarmee je eenvoudig kunt berekenen hoeveel je netto van je bruto-omzet kunt besteden. Je vindt de netto besteedbaar inkomen calculator via deze link.

Ook kun je via onze horeca bespaarcalculator snel inzicht krijgen of je op basis van je (te verwachte) resultaten mogelijkheden zijn om te besparen en meer winst over te houden.

 

Wie helpt?

Ons startersplatform werkt samen met veel lokale boekhouders- en accountantskantoren die je graag op weg willen helpen. De accountants- en boekhoudkantoren waarmee wij samenwerken worden door meerdere bedrijvenadviseurs in jouw regio als specialist voor ondernemers genoemd met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Vraag ook eens advies aan de accountmanager van jouw bank. De bedrijvenadviseurs van een bank weten als geen ander welke lokale accountants- en boekhoudkantoren jou het beste advies kunnen geven.

 

TIP: Gebruik een goed boekhoudpakket

Het hebben van een duidelijk en actueel overzicht van je omzet en kosten is zeer belangrijk om grip op de zaak te houden. Tegenwoordig zijn er vele handige softwareprogramma's die je hierbij een handje helpen. Kijk eens op Appwiki voor een overzicht en vergelijking van verschillende pakketten!

 

Volgende stap: Oriënteren bank

In de oriënterende fase zet je de basis voor jouw eigen onderneming. Alle adviezen die je krijgt, kun je gebruiken in je ondernemingsplan en in je overweging om te starten als horecaondernemer.

Bekijk de volgende stap in het stappenplan.

 

Vorige stap: Kies een rechtsvorm

Nu je jouw ondernemerskwaliteiten hebt getest en je zeker weet dat je de juiste competenties bezit, is het tijd om over praktische zaken na te denken. Welke rechtsvorm ga je bijvoorbeeld kiezen? Welke rechtsvormen zijn er en welke past het beste bij jou?

Bekijk de vorige stap in het stappenplan.

Heb je vragen over dit onderwerp of wil je advies?


   
ikwordhorecaondernemer.nl is een initiatief van Martijn Pennekamp.

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Om een bestand te kunnen downloaden, moet je ingelogd zijn. Login of registreer (Txt_DownloadIntrotekst)
Log in intro tekst (Txt_DownloadLoginIntrotekst)
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download per mail toegestuurd te krijgen.